Αγωνιστικό Τμήμα

Tzanos Karate Academy Διδάσκει ο Γιώργος Τζάνος

Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Πρωταθλητής Ευρώπης
Πτυχιούχος Γυμναστής ΤΕΦΑΑ
Αναγνωρισμένος Προπονητής από την ΓΓΑ

Αγωνιστικό Τμήμα

Το αγωνιστικό μας Τμήμα.

Στο αγωνιστικό μας τμήμα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι μικροί μαθητές μας .

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο αγωνιστικό τμήμα , ειναι η αγάπη , η όρεξη , το πείσμα και η θέληση των παιδιών ώστε να προπονηθούν στο αγωνιστικό καράτε, ακολουθώντας έτσι ενα μονοπάτι ,απο το οποίο ,τα παιδιά προσκομίζουν νέες εμπειρίες , φιλίες και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και σημαντικές διακρίσεις που μπορεί κάποια στιγμή, να τους δώσουν το εισιτήριο,ώστε να εκπροσωπήσουν επάξια την Εθνική μας ομάδα, φέρνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον.

Το καράτε ως άθλημα

Το αγωνιστικό καράτε χωρίζεται σε δυο κατηγορίες. Τα Κata και το Kumite .

Τα Kata ειναι συγκεκριμένες τεχνικές επίδειξης, προερχόμενες απο τις ρίζες των διαφόρων στυλ του παραδοσιακού karate (Shotokan , Shito , Wado & Goju Ryu)

Το Kumite ειναι η ελεύθερη μάχη , μεταξύ δύο αθλητών, κατα την οποία νικητής θα στεφθεί, ο αθλητής που πήρε περισσότερους βαθμούς μεσα στον αγώνα, εως και την λήξη του χρόνου.

Το Καράτε ως άθλημα αριθμεί περίπου 100.000.000 ασκούμενους σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 10.000.000 είναι ενεργοί αθλητές, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε ( W.K.F. ) αποτελείται από 186 ενεργά κράτη – μέλη, ξεπερνώντας ετσι σε δημοτικότητα, πολλά δημοφιλή ατομικά αθλήματα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ.) δημιουργήθηκε το 1986, ενώ το 1990 αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ( Γ.Γ.Α.)καθώς επίσης και από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ( Δ.Ο.Ε. ).

Αυτή την στιγμή η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε αριθμεί πάνω από 15.000 ενεργούς αθλητές και πάνω από 400.000 ασκούμενους σε όλη την Ελλάδα, ενώ αριθμεί 486 ενεργούς αθλητικούς συλλόγους σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Οι κανονισμοί που έχει θεσπίσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε WKF είναι τέτοιοι ώστε να διασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα του αθλητή, ειδικά στις μικρές ηλικίες όπου οι κανονισμοί εκεί είναι πολύ αυστηροί και απαγορεύουν την οποιαδήποτε επαφή.

Τα μέτρα προφύλαξης (προστατευτική μάσκα, μασελάκι, προστατευτικός θώρακας, γάντια, επικαλαμίδες ) εδώ και πάρα πολλά χρονιά είναι υποχρεωτικά για κάθε αθλητή, τόσο για την προφύλαξη του ιδίου, όσο και για την προφύλαξη του συναθλητή του.

Το Καρατε στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ύστερα απο πολλά χρόνια , το καράτε κατάφερε τελικά να ενταχθεί επίσημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, καθώς θα συμμετέχει για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020 . Το άθλημα του καράτε αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θεαματικό και να μαγνητίσει την προσοχή όλου του κόσμου, καθώς η Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί στην γενέτειρα του αθλήματος, την Ιαπωνία !

Η Εθνική μας Ομάδα ...

Η Εθνική μας Ομάδα καράτε Ανδρών, μαζί με τον δάσκαλο μας Γ.Τζάνο , στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με το ομαδικό Kumite το 2011 στην Ελβετία κερδίζοντας την ομάδα της Γαλλίας στον μεγάλο τελικό.

Καθως επίσης ηταν δεύτερη το 2007 και το 2009 .

Η Ελλάδα αν και μικρή σαν χώρα, βρίσκεται πάντα ανάμεσα στις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2022 , η εθνική μας ομάδα κατέκτησε στο ομαδικό ,το Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθει στην Τουρκία. Ο δάσκαλος της σχολής μας και αρχηγός της εθνικής μας ομάδας Γ. Τζάνος είχε την τιμή να οδηγήσει την εθνική μας ομάδα, σε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας.